Logo Noorhoff Uitgevers
 • Onderwijs wordt effectiever door een persoonlijke aanpak - Fase 2 pilot gepersonaliseerd leren van start

  Op 16 mei is de tweede fase van de pilot gepersonaliseerd leren van start gegaan. Het doel van de pilot, die loopt tot de zomervakantie, is om de adaptieve leerroutes van Noordhoff Uitgevers te testen binnen de vakken biologie, aardrijkskunde, Nederlands en wiskunde.

  Onderwijs wordt effectiever door een persoonlijke aanpak. Daarom ontwikkelt Noordhoff Uitgevers adaptieve leermiddelen. Dat doen we in nauwe samenwerking met docenten en leerlingen. In pilots testen we nieuwe methodes in de praktijk. De eerste fase van de pilot gepersonaliseerd leren vond plaats van november 2015 tot februari 2016. Op vijf scholen werd wiskundeles gegeven op basis van twee hoofdstukken van het nieuwe digitale lesmateriaal bij Moderne Wiskunde.

  Aandacht voor training en begeleiding

  Inmiddels zijn negen scholen met de tweede fase van de pilot gestart. Dit keer wordt getest met vier methodes: Nectar (biologie), buiteNLand (aardrijkskunde), Nieuw Nederlands (Nederlands) en Moderne Wiskunde (wiskunde). Uiteindelijk zullen 29 schoollocaties, 73 docenten, ruim 100 klassen met ca. 3000 leerlingen meedoen aan de pilot. Veel aandacht is er dit keer voor training en begeleiding: twee scholen volgden bij de start van de pilot al een training op locatie.

  Positieve reacties

  De trainingen werden goed ontvangen: ‘Dit was een waardevolle dag’, zei één van de docenten. ‘Ik heb het idee dat we goed voorbereid aan de pilot beginnen.’ Ook de eerste reacties van leerlingen op de pilot zijn positief. ‘Het werkt heel makkelijk en is overzichtelijk. Ik weet meteen waar ik alles kan vinden.’ En: ‘Het is fijn dat ik het leerboek erbij kan gebruiken. Dan hoef je niet zo te zoeken.’ Fase twee van de pilot gepersonaliseerd leren loopt nog tot de zomervakantie. Via deze website zullen we u op de hoogte houden van ontwikkelingen.

  Delen is het nieuwe
  vermenigvuldigen

  Reageren is leren!

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

  Er zijn nog geen reacties geplaatst.

  Sluiten