Logo Noorhoff Uitgevers
 • Leerlingen testen platform met actuele lesitems

  • de redactie
  • 23 maart 2017
  • 1

  Veel docenten vinden het belangrijk dat hun lessen aansluiten op de praktijk. Nog beter is natuurlijk als deze lessen ook aansluiten op de actualiteit. Zo wordt de lesstof gelijk toegepast en dat maakt de les leerzamer en leuker.

  Wat is NU Actueel?

  Om het docenten makkelijker te maken om lessen aan actuele thema’s te koppelen, hebben we het platform ‘NU Actueel’ in het leven geroepen. Elke twee weken vindt u hier nieuwe filmpjes en artikelen met prikkelende opdrachten, waarmee u de les op een leuke manier kunt openen. Dinsdag 21 maart kregen we bezoek van leerlingen die het platform onderzochten en hun mening gaven.

  Zelf het onderwerp kiezen

  Wat leerlingen vooral leuk vinden is dat ze zelf kunnen bepalen welk nieuwsitem ze willen lezen en over welk onderwerp ze meer willen weten. Zo blijven ze op een leuke manier op de hoogte van het laatste nieuws.

  Wel wordt hierbij genoemd dat er voldoende afwisseling moet zijn tussen boek en digitaal. Alleen maar digitale lessen zouden saai kunnen worden.

  Filmpjes versus geschreven tekst

  Wat betreft de filmpjes waren de meningen verdeeld. Saskia Geerts, leerling 1 vwo: ‘Ik vind filmpjes fijner dan teksten, want dan hoef ik minder te lezen.’ Andere leerlingen geven aan het juist fijn te vinden om een tekst te hebben, zodat ze het nog even kunnen teruglezen als ze een vraag moeten beantwoorden. Bij een filmpje is dit een stuk lastiger.

  Het design werd als ‘cool’ en de inhoud als ‘interessant’ bestempeld, maar er kan nog wel meer gebruik worden gemaakt van kleuren om het allemaal wat op te fleuren. Al met al een leerzame middag, zowel voor de leerlingen als voor ons

  Hoe koppelt u de lessen aan de actualiteit?

  Hoe koppelt u de lessen aan de actualiteit? En welke items ziet u graag terug op NU Actueel? Laat een reactie achter in de berichten hieronder

  Delen is het nieuwe
  vermenigvuldigen

  Reageren is leren!

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

  1 reactie

  • Agnes Bakker
  • 12 april 2017 - 17:59 uur
  Fijn initiatief! Leerlingen betrekken is altijd goed!
  Sluiten