Logo Noorhoff Uitgevers
 • Noordhoff Uitgevers en Learnbeat werken samen aan pilot Nieuw Nederlands bij Ichthus College

  • de redactie
  • 13 februari 2017
  • 0

  Het Ichthus College in Kampen en Noordhoff Uitgevers zijn samen een pilot gestart om te onderzoeken of docenten de lesstof aan de hand van verschillende leerdoelen gepersonaliseerd kunnen aanbieden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het platform van Learnbeat.

  Twee docenten Nederlands zijn inmiddels met de pilot gestart. De leerlingen van een tweede en derde vmbo-klas werken de komende zes weken aan Nederlandse spelling, grammatica en woordenschat via Learnbeat. Zij kunnen de lesstof op verschillende leerdoelniveaus volgen: op basis-kader, gemengd theoretisch of havo-vwo-niveau. Het Ichthus College werkt mee aan het Leerlab Curriculumbewustzijn van Leerling2020.

  Nieuw nederlands

  Leerdoelen

  Noordhoff Uitgevers werkt nauw samen met scholen om te onderzoeken hoe zij leerstof het beste kunnen aanbieden. Landstede Groep heeft de wens onderwijs meer vanuit leerdoelen in te richten. Bert Thijs de Jong van Noordhoff Uitgevers: ‘Noordhoff werkt hier graag aan mee! Het past namelijk prima in de al ingezette ontwikkeling om gepersonaliseerd leren via leerdoelen vorm te geven. Het platform van Learnbeat is zo ingericht dat lesgeven op basis van leerdoelen mogelijk is. Een samenwerking lag daarom voor de hand!’

  Meer methodes

  Koen Strous van Learnbeat is enthousiast over de pilot: ‘Net als Noordhoff willen wij scholen helpen bij gepersonaliseerd leren. Veel docenten Nederlands gebruiken de methode Nieuw Nederlands. Wanneer de pilot goed werkt kunnen we straks meer lesstof van Nieuw Nederlands via Learnbeat aanbieden. En wie weet volgen er meer methodes van Noordhoff en kunnen scholen ook andere methodes van Noordhoff via Learnbeat gebruiken!’

  Verloop

  Inmiddels hebben twee docenten op het Ichthus College in Kampen een training van Learnbeat gevolgd en zijn elk in één vmbo-klas gestart met de pilot. Over het verloop van de pilot en de ervaringen van de twee docenten zullen we een volgende keer berichten.

  Delen is het nieuwe
  vermenigvuldigen

  Reageren is leren!

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

  Er zijn nog geen reacties geplaatst.

  Sluiten