Logo Noorhoff Uitgevers
 • Ook bij het gebruik van digitaal en adaptief lesmateriaal blijft de docent aan het roer

  Docenten willen dat leerlingen op maat presteren. Digitale leermiddelen worden daarbij vaak gezien als dé oplossing. Noordhoff Uitgevers is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie leermiddelen die gepersonaliseerd leren mogelijk maakt. De leerling kan drie routes doorlopen. Welke route de leerling nodig heeft om zich de stof eigen te maken bepaalt het systeem op basis van gemaakte opdrachten – het werkt dus adaptief. Tegelijkertijd blijft de docent aan het roer: hij kan inspelen op resultaten, omdat hij op zijn dashboard precies ziet hoe zijn leerlingen presteren.

  ‘Ik heb nu extra hulpmiddelen om mijn leerlingen te monitoren’

  In dit filmpje vertellen docenten van het Tabor College Oscar Romero in Hoorn en RSG Slingerbos|Levant over de wiskundepilot met het nieuwe adaptieve lesmateriaal van Noordhoff Uitgevers.

  Noordhoff Uitgevers werkt bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie leermiddelen in de eerste serie pilots samen met 11 wiskundedocenten van vijf pilotscholen. Zij gaven hun leerlingen wiskundeles op basis van het nieuwe digitale lesmateriaal bij Moderne Wiskunde. Hun reacties zijn positief:

  ‘Ik heb meer de regie, want ik scrol nu makkelijk over het scherm waarop al mijn leerlingen staan. Met schriften nakijken lukt me dat niet.’ (Sander Kors, Tabor College, Oscar Romero, Hoorn)

  ‘Ik heb nu extra hulpmiddelen om mijn leerlingen te monitoren.’  (Selma de Jong-van Beek, RSG Slingerbos|Levant, Zeewolde)

  ‘Om zich de stof eigen te maken kunnen leerlingen de filmpjes met uitleg bekijken.’ (Henk Bernhard, Tabor College, Oscar Romeo, Hoorn)

  Projectcoördinator Bert Thijs de Jong van Noordhoff Uitgevers: ‘Een pilot-docent vertelde mij dat zij haar lessen nu heel anders voorbereid. Zij bekijkt de dashboards van de opgaves die leerlingen gemaakt hebben. Het eerste kwartier van de les bespreekt zij de opdrachten waarvan de resultaten minder goed waren. Daarna laat zij die opdrachten nog eens maken.’

  Noordhoff Uitgevers gaat de nieuwe generatie adaptieve leermiddelen ook in pilots testen voor de vakken Nederlands (Nieuw Nederlands), biologie (Nectar) en aardrijkskunde (BuiteNLand). Ook wordt de pilot voor Moderne Wiskunde uitgebreid.

  Meer weten over de nieuwe generatie leermiddelen van Noordhoff Uitgevers? Houd onze sites in de gaten!

  Delen is het nieuwe
  vermenigvuldigen

  Reageren is leren!

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

  Er zijn nog geen reacties geplaatst.

  Sluiten