Logo Noorhoff Uitgevers
 • ‘Tijdens de training hebben we goed naar de methode kunnen kijken’

  • de redactie
  • 26 september 2017
  • 0

  Acht docenten Nederlands op het Herman Wesselink College in Amstelveen zijn dit jaar begonnen met de nieuwe adaptieve 6e editie van Nieuw Nederlands. Om zich daarop voor te bereiden, volgden ze de Basistraining digitale didactiek bij de adaptieve methode; een training die Noordhoff aanbiedt aan scholen die starten met dit nieuwe online lesmateriaal.

  Margot Blokland is sectievoorzitter op het Herman Wesselink College en vertelt over de training.

  ‘We willen op onze school en bij het vak Nederlands gedifferentieerd leren mogelijk maken. Daarom hebben we voor deze nieuwe editie van Nieuw Nederlands gekozen. Door een training te volgen maken we een goede start. We willen het materiaal graag zo snel mogelijk en goed inzetten en wilden een moment kiezen om dat met elkaar te doen.

  Ik vond het fijn om die start samen met een trainer van Noordhoff te maken. Dat werkt efficiënter. Kleine obstakels werden meteen verholpen. Dat hadden we zelf niet zo makkelijk gekund.

  De training bestond voor een deel uit instructie, maar het grootste deel van de tijd hebben we zelf geoefend. Dat werkt ook het beste. Als je iets nieuws leert moet je het meteen gebruiken, anders ben je het zo weer vergeten.

  We hebben veel geleerd tijdens de training. Bijvoorbeeld hoe de adaptieve leerroutes werken en hoe leerlingen automatisch in de route terechtkomen die bij hen past. Maar ook hoe je daar in sommige gevallen van af kunt wijken door de adaptiviteit uit te zetten. Zo houd je als docent de regie.

  De theoriefilmpjes in de methode vind ik heel handig. Daar kunnen we leerlingen naar verwijzen als ze nog een keer uitleg willen. En we hebben geleerd welke informatie je uit de resultatenpagina’s kunt halen. Heel handig! Al vind ik ook dat je daar ook weer niet al te ver in moet gaan.’

  Een training op uw school?

  Bent u geïnteresseerd in de Basistraining digitale didactiek met de adaptieve methoden? Bekijk hier de training of informeer naar de mogelijkheden via training@noordhoff.nl

  Het totale trainingsaanbod vindt u hier.

   

  Delen is het nieuwe
  vermenigvuldigen

  Reageren is leren!

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

  Er zijn nog geen reacties geplaatst.

  Sluiten