Logo Noorhoff Uitgevers
 • Succesvol gepersonaliseerd leren

  De zes pijlers voor succesvol gepersonaliseerd leren volgens Noordhoff Uitgevers zijn:

  Leerlijnen
  In de praktijk bewezen doorlopende leerlijnen en duidelijke leerdoelen zijn de basis en het houvast voor gepersonaliseerd leren. Hiermee kunt u als docent uw leerling het onderwijs geven dat recht doet aan de verschillen tussen leerlingen.

  De methoden van Noordhoff Uitgevers bieden een uitgebalanceerde leerlijn waarin aansluiting op de eindtermen geborgd wordt.

  Inzicht
  Startpunt van gepersonaliseerd leren is het hebben van een goed inzicht van de kwaliteiten van uw leerling. Niet alleen qua cijfer, maar ook op andere aspecten zoals bijvoorbeeld zijn of haar cognitieve niveau.

  Noordhoff Uitgevers werkt continu aan het verbeteren en optimaliseren van haar toetsen. Onze toetsen zijn RTTI gecertificeerd.

  Overzicht
  Ook is het belangrijk dat u als docent goed overzicht heeft van de verschillende activiteiten die uw leerlingen doen en de progressie die zij maken.

  Met de dashboards van Noordhoff Uitgevers krijgt u dit overzicht. Noordhoff Uitgevers werkt continu aan het optimaliseren en verfijnen van deze dashboards.

  Adaptief
  Om in te spelen op verschillen tussen leerlingen is het van belang dat zij de beschikking hebben over lesmateriaal van verschillend niveau dat recht doet aan de leerbehoefte van de leerling. Lesmateriaal dat zich aanpast aan het gedrag van de leerling.

  Met de digitale leermiddelen van Noordhoff Uitgevers krijgen de leerlingen directe feedback en leeradvies. In een aantal gevallen past het niveau van de leerstof zich al aan, aan het niveau van de leerling. Noordhoff Uitgevers werkt continu aan meer adaptieve leeroplossingen.

  Training & begeleiding
  Gepersonaliseerd leren vraagt van u als docent en school een andere aanpak. Begeleiding en ondersteuning kan u en uw school helpen om optimaal te kunnen werken.

  Noordhoff Uitgevers heeft een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld voor gepersonaliseerd leren.

  Flexibiliteit
  Het is belangrijk dat u het lespakket kunt kiezen dat past bij uw manier van lesgeven en de mate waarin u wilt innoveren.

  Noordhoff Uitgevers biedt met zijn methoden een rijke basis aan lesmateriaal. Bij het digitale lesmateriaal krijgt u toegang tot alle niveaus van het leerjaar zodat u veel mogelijkheden heeft om in te spelen op verschillen.

  pers_leren_diagram

  Sluiten